mandag, august 27, 2007

Kjære NSB...

Følgende henvendelse er i dag sendt Statsbanene via skjemaet "Ros og Ris" på det såkalte "kundesenteret" på internett:

Kjære NSB,

Jeg hører på radio at De lider av personalmangel og at en rekke tog vil bli innstilt de neste dagene. I påtatt optimisme og et blaff av tiltro besøker jeg www.nsb.no for å finne ut om dette rammer meg.

Under rubrikken ”Nytt fra NSB” får jeg vite at Liv Signe Navarsete i går serverte NSBs kunder lokal mat fra Hallingdalen på Bergenstoget. Ja vel. Under ”Planlagte endringer” får jeg opplyst at reisende fra Mysen til Ski i morgen kveld vil ha en utfordring. Til slutt finner jeg fanen ”Er toget i rute” og kan etter en tolv-femten tastetrykk klokken 1232 konstatere at lokaltog til Moss klokken 1548 ennå ikke har startet fra Oslo S. Ikke overraskende. Etter et par dusin tastetrykk til og snoking på fremmede linjer og ruter, har jeg nesten klart å overbevise meg selv om at feltet ”Status” ville ha opplyst om at toget mitt var planlagt "kansellert vedSkøyen" eller noe i den gate dersom det var tenkt parkert. Og at det siden det bare ikke har startet ennå, fortsatt foreligger ambisjoner fra Deres side om å få det av gårde sånn noen lunde i rute.

Ettersom jeg ikke føler meg helt trygg, bestemmer jeg meg for å dobbeltsjekke. På nrk.no/trafikk får jeg opplyst at ”Flere tog i lokaltrafikken på Østlandet er innstilt i ettermiddag pga personalmangel. Følgende tog innstilles: Fra Drammen kl 13.15 til Dal kl 14.43. Fra Dal kl 15.03 til Drammen kl 16.34. Fra Skøyen kl 15.17 til Lillestrøm kl 15.49. Fra Skøyen kl 15.43 til Ski kl 16.19. Fra Skøyen kl 15.49 til Lillestrøm kl 16.23. Fra Skøyen kl 16.13 til Ski kl 16.49. Fra Skøyen kl 16.17 til Lillestrøm kl 16.49….” et cetera, et cetera i et par meter til.

Se der, du! Sånn skal det gjøres! Med ett ble jeg trygg på at ikke bare mitt tog, men min rute i det store og det hele ser ut til å bli skånet i denne omgang. I tillegg får jeg vite hvorfor så mange tog blir innstilt. Jeg får nyttig informasjon om at det er en rekke innstilte tog til Ski, slik at jeg kan forberede meg mentalt på at togene til Moss kommer til å være fullere enn sildetønner de første stasjonene, og å væpne meg med spisse albuer.

Kjære NSB. Jeg kan ikke forstå annet enn at informasjonen NRK serverer må stamme fra Dem. Dermed kan jeg heller ikke forstå hvorfor NSB ikke ser seg tjent med å publisere all denne nyttige informasjonen i samme konsise form hos seg selv, slik at vi reisende kan danne oss et kjapt og helt bilde av dagens situasjon i all sin gru.

Jeg velger å sende denne henvendelsen som ”et spørsmål” fremfor som ”klage” på Deres tilbakemeldingsskjema, ettersom det hadde vært interessant å få et svar på om NSB har noen planer om å gjøre justeringer i traffikkmeldings-maskinieriet på nettsidene i overskuelig fremtid.

God bedring!
Med hilsen
Hilde [Etternavn], SL S-09

P.S. Min henvendelse har blitt registrert med saksnummer 77824

Ingen kommentarer: